De mooiste wandel- en fietsroutes

Iedereen die van wandelen of fietsen houdt, kan zijn hart ophalen in de Liemers. Deze streek is omgeven door de mooiste natuurgebieden waaronder Montferland, Posbank en De Hoge Veluwe.

Wandelen en fietsen naar hartelust

Op het authentieke Landgoed Halsaf, idyllisch gelegen aan een klein bos, geniet u van alle rust, comfort en service die wij te bieden hebben. Ook in de directe omgeving van het landgoed zijn er door de schat aan natuurgebieden veel mogelijkheden om te ontspannen en de natuur per fiets of te voet te ontdekken. Op deze pagina geven wij u alvast een voorproefje van de mogelijkheden. Wanneer u op het landgoed verblijft, kunt u gratis gebruikmaken van alle routebeschrijvingen en kaartjes die we speciaal voor u hebben gemaakt en verzameld.

Knooppaden

De Liemers kent diverse knooppaden, waarvan er verschillende direct langs Landgoed Halsaf lopen. Zo laat een knooppad van 19 km u het gebied tussen Zevenaar en Elten ontdekken. Vanaf de dijk bij Oud-Zevenaar hebt u uitzicht op maar liefst 8 kerktorens in de regio.

Er is ook een knooppad ‘In de voetsporen van de smokkelaars’ (+/- 16 km), dat u vanuit Babberich in noord-oostelijke richting naar het mooie Montferland brengt en via Duits territoir weer terug naar ons landgoed voert.

Rondje Posbank

Bij het volgen van fietsroute Rondje Posbank in het Nationaal Park Veluwezoom geniet u van uitgestrekte bossen en prachtige heidevelden, die het mooist zijn tussen half augustus tot half september. Onderweg bezoek je gezellige dorpjes, waaronder Velp, Rheden, Dieren en Spankeren.

Pieterpad

Het Pieterpad loopt van de Sint-Pietersberg naar Pieterburen en is eind jaren ’70 bedacht vanuit de wens om in Nederland een doorgaande wandelroute te hebben, die te vergelijken is met andere Europese lange wandelroutes. Om de maximaal mogelijk afstand in ons kleine landje te behalen, is ervoor gekozen om van het uiterste noorden naar het zuiden te gaan. De wandelaar die er niet genoeg kan krijgen, kan vanaf de Sint-Pietersberg aansluiting vinden met de bekende route GR 5, die helemaal tot de Middellandse Zee loopt. Een van de etappes van het Pieterpad (deel 2, etappe 3) loopt vrij dicht langs Landgoed Halsaf. Liever fietsen? Dat kan ook, er is namelijk een speciale ‘Fietserspad’-route.

GESCHIEDENIS HALSAF

Halsaf of Huize Babberich, op steenworp afstand van Lobith, Zevenaar, Duitsland en natuurgebied Montferland, ademt historie. Al in de veertiende eeuw was er een kasteel op deze plek, dat in de achttiende eeuw werd afgebroken.